Login
Wachtwoord vergeten? Registreren
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits

Ons bedrijf

In 1989 heeft Theo een eenmanszaak opgericht. Een aantal jaren later kwam broer Wil erbij. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op het telen van snijbloemen en landplanten. Kort daarna is het bedrijf zich gaan specialiseren in het maken van stekken.

Het assortiment bestaat uit ongeveer 1000 soorten en de productie ligt rond de 18 miljoen stekken per seizoen. 

We begonnen uit ons jasje te groeien en zijn op zoek gegaan naar een andere locatie. Deze hebben we gevonden op de Rooversbroekdijk 121 te Lisse: Een voormalige tomatenkwekerij van ruim 3 hectare groot.

Na een grote interne verbouwing is sinds april 2011 de kwekerij door ons in gebruik genomen. Het grote voordeel is dat we van vijf, naar één locatie zijn gegaan en daarnaast ook nog meer ruimte hebben gekregen. De kwekerij heeft een gesloten circuit en is voorzien van een lavavloer met vloerverwarming. Dit allemaal ten gunste van de kwaliteit van de stekken en het milieu.

De kwekerij bestaat uit:
Kantoor, kantine en vergaderruimte;
Schuur van 500 m2;
Twee bevochtingskassen van elk 2.000 m2 groot;
De overige 24.000 m2 worden gebruikt voor het uitzetten van de stekken.

18 Miljoen stekken maken hoe doe je dat? We betrekken veel onbewortelde stek uit diverse hoeken van de wereld. Dit heeft als voordeel dat je niet meer afhankelijk bent van de seizoenen en hierdoor het hele jaar door stekken kan produceren.

De kwaliteit van deze onbewortelde stekken is goed. Uiteraard hebben we op de kwekerij ook nog moederplanten staan. Het moederplanten bestand wordt elk jaar in het najaar ververst. Hiervoor gebruiken wij onze eigen stekken.

Om dit allemaal gladjes te laten verlopen hebben we een heel team tot onze beschikking:

Joris, Rian en Yvonne op kantoor voor de orderverwerking, als aanspreekpunt en voor de planning; Marco, Chris, Roel en Rob op weg om de klanten desgewenst te begeleiden bij de teelt en meedenken met het assortiment; een groep van negen vaste medewerkers op de werkvloer om alles in goede banen te leiden en in het hoogseizoen werken we met tijdelijke krachten.

Er zijn geen berichten binnen deze categorie