Login
Wachtwoord vergeten? Registreren
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
Home › Ons bedrijf

Ons bedrijf

In 1989 heeft Theo een eenmanszaak opgericht. Een aantal jaren later kwam broer Wil erbij. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op het telen van snijbloemen en landplanten. Kort daarna is het bedrijf zich gaan specialiseren in het maken van stekken.

Onze stekproductie ligt inmiddels rond de 16 miljoen per jaar.

We begonnen uit ons jasje te groeien en zijn op zoek gegaan naar een andere locatie. Deze hebben wij gevonden op de Rooversbroekdijk 121 te Lisse; een voormalige tomatenkwekerij van ruim 3 hectare groot.

Na een grote interne verbouwing is sinds april 2011 de kwekerij door ons in gebruik genomen. Het grote voordeel is dat we van vijf naar één locatie zijn gegaan en daarnaast ook nog meer ruimte hebben gekregen.

De kwekerij heeft een gesloten circuit en is voorzien van een lavavloer met vloerverwarming. Dit allemaal ten gunste van de kwaliteit van de stekken en het milieu.

De kwekerij bestaat uit:

  • Kantoor, kantine en vergaderruimte
  • Schuur van 500 m2
  • Twee bevochtingskassen van elk 2.000 m2 groot
  • De overige 24.000 m2 worden gebruikt voor het uitzetten van de stekken.

16 miljoen stekken maken hoe doe je dat? We betrekken veel onbewortelde stek uit diverse hoeken van de wereld. Dit heeft als voordeel dat we niet meer afhankelijk zijn van de seizoenen en het hele jaar door stekken kunnen produceren.

De kwaliteit van deze onbewortelde stekken is goed. Uiteraard hebben we op de kwekerij ook nog moederplanten staan. Het moederplantbestand wordt elk jaar ververst. Hiervoor gebruiken we onze eigen stekken.

Om dit allemaal gladjes te laten verlopen hebben we een heel team tot onze beschikking

Wil en Yvonne op kantoor: administratie, aanspreekpunten en planning

Marco en Chris: onze mannen die op pad zijn om onze klanten desgewenst te begeleiden bij de teelt en meedenken over het assortiment

Op de werkvloer hebben we een vast team van zeven mensen die ervoor zorgen dat alles in goede banen loopt
In het hoogseizoen maken we gebruik van tijdelijke krachten voor de productie