Login
Wachtwoord vergeten? Registreren
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
Home › Nieuws

Nieuws

Gebr. Th&W Alkemade BV overgenomen door Vitroflora Grupa Producentów

Op 27 januari jl. heeft het Poolse bedrijf Vitroflora Grupa Producentów onze aandelen overgenomen.

Aangezien we geen opvolgers hebben, wilden we de toekomst van het bedrijf veilig stellen. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte partner; dat is belangrijk voor het bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.

Zo’n driekwart jaar geleden zijn we met Vitroflora in gesprek geraakt en hieruit bleek al snel dat we een goede match zijn. We zijn allebei familiebedrijven en spreken dezelfde vaktaal. Bovendien vullen we elkaar goed aan als het gaat om onze producten en de markten waarop we actief zijn. Samen kunnen we een grotere markt bedienen met een breder aanbod.

Vitroflora, een Pools bedrijf ontstaan in 1977, is de grootste producent van planten in Polen en een belangrijke leverancier van jonge vaste planten in de Europese Unie, de Oost-Europese en de Aziatische markt. Zij hebben een eigen, gespecialiseerd weefselkweeklaboratorium en moderne kasfaciliteiten die zijn aangepast aan de productie van jonge planten. De productie vindt plaats in Polen en in Portugal.

In 2020 zullen beide bedrijven blijven opereren onder de eigen merknaam en het eigen assortiment behouden. We willen benadrukken dat beide bedrijven zich inzetten om de markt te voorzien van hoogwaardige meerjarige jonge planten voor sierteeltproducenten. Wij kunnen gebruikmaken van het lab van Vitroflora om onze moerplanten te verversen en schoon materiaal uit te zetten. Dat maakt ons bedrijf alleen maar sterker. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat ons gecombineerde aanbod van uitgangsmateriaal in de toekomst de meest interessante op de markt zal zijn en kunnen we een uitgebreide productie op basis van bewortelde stekken en een reeks vaste planten uit weefselkweek garanderen.

Vitroflora neemt Gebr. Alkemade over, maar de naam Gebr. Alkemade blijft bestaan. We blijven minimaal nog 2 jaar op onze post, daarna kijken we hoe we verder gaan. Op het bedrijf zal er weinig veranderen; hooguit wat organisatorische aanpassingen.

De klant en de plant blijven centraal staan

Nieuws